Facebook Pixel

Varukorg

Vanligaste frågorna

Är det öppet köp på mattorna?
Mattor i färdiga storlekar är det hela 30 dagar öppet köp på och gratis retur. Heltäckningsmattor och avkapade mattor som måttbeställs är det inte öppet köp eller bytesrätt på då de skärs till från större mattrullar. För att returnera en matta kontakta oss så hjälper vi er.
Hur lång leveranstid är det?
Leveranstiden är normalt 2-4 vardagar för mattor och 3-7 vardagar för kantsydda mattor. Vid vissa avlägsna orter där lanbrevbäring förekommer kan 1-2 vardagar tillkomma.
Hur gör jag om jag behöver en heltäckningsmatta som är bredare än 4 meter?

Mattrullarna som vi kapar din matta från är max 4 meter breda. Behöver du en matta där både bredden och längden är större än 4 meter behöver du köpa flera mattor och sen skarva ihop dem.

Vad man bör tänka på när man köper 2 eller flera heltäckningsmattor som ska skarvas ihop är att se till att luggriktningen är åt samma håll på mattorna.

Vid beställning av flera mattbitar som ska skarvas ihop kontakta vår kundtjänst innan köp eller skriv i meddelanderutan i kassan hur ni planerar att skarva ihop dem så vi kan se till att luggriktningen blir rätt på mattorna.

Hur lägger jag in en heltäckningsmatta?

1. Börja med att se till att golvet är så rent som möjligt. 
2. Sätt dubbelhäftande mattejp på golvet längs väggarna.(Sätt tejp även i mitten av rummet om det är en stor matta)
3. Lägg ut mattan i rummet. Pressa sen mattan från mitten och ut till väggarna med en planka eller dylikt för att se till att det inte blir några "bubblor" under mattan.
4. Vid väggarna pressa ner mattan ordentligt mot brytningen mellan golv och vägg.
5. Ta nu en mattkniv och skär vid brytningen runt hela rummet.
6. Mattan är klar. (Lister kan nu sättas dit om så behagas

Hur levereras mattorna?

Leveranssätt för mattor mindre än 150 cm
För mattor som är max 150 cm långa då de rullas på det kortaste måttet levererar vi till DHL Servicepoint, som är ett utlämningsställe i närheten av din valda leveransadress. När du får en avisering från DHL om att paketet finns att hämta ut hos ett ombud tar du med dig sändningsnumret och legitimation. I aviseringen framgår det till vilket ombud paketet har levererats. Paketet ligger kvar hos ombudet i 14 dagar. Efter två påminnelser skickas det tillbaka till Ruugs.

Ruugs förbehåller sig rätten att packa större mattor för att levereras till Servicepoint.

Leveranssätt för större mattor
Övriga mattor som finns i Ruugs sortiment levereras inom Sverige så nära transportören kommer fram till kundens port eller grind, uppbärning ingår ej. Uppbärning går ej att köpa till som en tilläggstjänst.

Leveranser skickas med externa transportörer. En dag (eller i vissa fall samma dag) före leverans kontaktar (ringer/smsar) transportören dig för bokning av utkörningstid. Utkörning sker dagtid i olika bestämda tidsintervallar mellan 08.00-17.00 vardagar, beroende på var transportör befinner sig.
Ruugs friskriver sig alla krav gällande ersättning från kunden gällande leveransförseningar.

Viktigt! I vissa fall där transportör inte kan färdas på det vägunderlag som krävs för att ta sig fram eller har möjlighet att vända med den typ av transportmedel som används, så måste beställare själv ordna vidare transport ifrån det stället vart transportören närmast kan lossa varorna. Känner du dig osäker så vänligen kontakta vår kundtjänst innan beställning för mera information.
Hur underhåller jag mattorna på bästa sätt?
Dammsug mattan regelbundet. Vid fläckar behandla omedelbart på lämpligt sätt för den aktuella fläcktypen. Sug upp så mycket vätska det går så fort som möjligt med en disktrasa eller liknande. Tänk på att "badda" försiktigt med trasan istället för att gnugga. Ljummet vatten och en mindre mängd diskmedel fungerar ofta. Behövs det lösningsmedel testa först på en inte så synlig bit av mattan för att se att den inte missfärgas. För en grundlig tvätt av hela mattan hyr/köp en mattvätt/ångtvätt eller anlita en firma som utför jobbet åt dig.
Kan jag beställa provbitar?

Alla måttbeställda mattor skickar vi provbitar på. De beställs inne på varje enskild produkt.
Provbitar tar vi ut en hanteringskostnad på 49 kr som fås tillbaka vid köp av matta.
Max 4 provbitar per beställning.

Kan jag få skräddarsydda mattor som är mindre än minimimåtten?
Du måste alltid betala för minimimåtten men vi kan skära ner din matta till mindre mått om du meddelar det i meddelanderutan längst ner i kassan.
Kan jag lägga era heltäckningsmattor på källargolv?

Ja, alla våra heltäckningsmattor andas och kan läggas på källargolv. Är det mycket fukt i din källare rekommenderas någon av våra Balkongmattor.

Krymper balkongmattor?

Balkongmattor av filtmaterial kan krympa upp till 2-3 %.
Tips! Låt mattan ligga ute i regn innan du finskär mattan.

Levererar ni utanför Sverige?
Ja det gör vi. Kontakta oss med uppgifter för vad det gäller så ger vi er svar på vad det kostar.
Vilka är frakt- och returkostnaderna?

Vi har gratis frakt på allt i butiken i hela Sverige.
Alla mattor i färdiga storlekar är det gratis retur på.
Heltäckningsmattor och avkapade mattor som måttbeställs är det inte öppet köp eller bytesrätt på då de skärs till från större mattrullar.
Provbitar tar vi ut en hanteringskostnad på 49 kr som fås tillbaka vid köp av matta.